Svensk klassisk massage

Behandlingen läggs upp enligt önskemål och behov; helkropps-, halvkroppsmassage eller massage av specifikt område. Jag gör allt från att behandla olika besvär till ren avslappning. Massagen kan vara både djupgående och kännas ordentligt till väldigt mjuk och behaglig. Jag använder mig av olika tekniker som t ex triggerpunktsbehandling och streching för att komma till rätta med dina problem.


Behandlingstid:              30 minuter                 45 minuter                60 minuter              90 minuter


Taktil helkroppsmassage

Taktil massage är en mjuk beröringsmassage med långsamma strykningar på huden med vegetabilisk olja. En otroligt skön och behaglig behandling, mycket avslappnande för både kropp och själ!


Behandlingstid 75 minuter.Abhyanga -Ayurvedisk mjukmassage

Med varm ekologisk olja ges en mjuk, behaglig skalp och helkroppsmassage som är djupt avslappnande både för kropp och sinne. Behandlingen utförs med systematiskt lugnande, svepande rörelser och med ett relativt lätt tryck.

Behandlingen är stärkande för nervsystemet och cirkulationen samt bidrar till ökad vitalitet. Muskler och leder mjukas upp vilket gör att behandlingen lämpar sig extra bra vid stress, stelhet och frusenhet. Värmen, oljan och rörelserna renar kroppen från slaggprodukter.

Abhyanga är balanserande för alla typer men speciellt välgörande vid Vata- obalanser samt under hösten och vintern.


Behandlingstid:              60 minuter                90 minuterVishesh - Ayurvedisk djupmassage

Vishesh är en lite mer kraftfull helkroppsmassage som utförs med varm ekologisk olja, där trycket ökar jämfört med Abhyanga.

Det är en djupgående helkroppsmassage som löser upp spänningar i muskler, vävnader och förbättrar cirkulationen samt frigör slaggämnen på djupet. Avslappnande och skön om man känner sig tung i kroppen.


Behandlingstid 60 minMarmabehandling - vitala punkter

Marma enligt Ayurveda betyder vitala punkter i kroppen. Det finns 107 vitala energipunkter. Marmapunkter är punkter där förbindelsen mellan sinne och kropp är extra livaktig. Under behandlingen öppnas och balanseras dessa punkter med speciellt utvalda eteriska oljor som masseras in med lätt beröring. Djupt avslappnande för sinne och kropp och passar dig som vill ha en mycket subtil behandling i stillhet. Upplivar kroppens egen självläkningsprocess.

(Passar utmärkt tillsammans med Abhyanaga)


Behandlingstid 60 minGarshan - Ayurvedisk torrmassage

Uppiggande torrmassage med råsiden vantar som avslutas med varm oljemassage. Stimulerar utrensningen i lymfsystemet och eliminerar gifter bundna i fettvävnaden. Massagen förbättrar cirkulationen, matsmältningen, ämnesomsättningen samt motverkar celluliter och trötthet.

Garshan är en utmärkt torrmassage vid Kapha-obalanser samt då mycket slaggprodukter ansamlats i kroppen. Ges med fördel under våren.


Behandlingstid 60 min
Shirobhyanga - Ayurvedisk huvudmassage

Shirobhyanga är en massage av huvud, ansikte, nacke och skuldror. Ges antingen utan olja eller med varm ekologisk olja. Massagen är stress reducerande och lättar på spänningar vilket bidrar till att motverka huvudvärk, värk i nacke och skuldror. Massagen stimulerar cirkulationen i huvudet och lugnar sinnet och tänkandet. Klarhet i sinnet ökar.


Behandlingstid 30 minKombinationsbehandlingar


Abhyanga helkroppsmassage - Marmabehandling

Behandlingen inleds med Abhyanga en avkopplande helkroppsmassage med varm ekologisk olja för att sedan övergå till marma punkts behandlingen som är djupt avslappnande och balanserande för sinne och kropp. Med speciellt utvalda eteriska oljor sker en mycket lätt beröring på kroppens marma punkter.

Välj mellan:

Abhyanga 60 min + Marma 30 min

Abhyanga 30 min + Marma 60 min


Sammanlagd behandlingstid 90 minGarshan torrmassage - Abhyanga helkroppsmassage

En uppiggande torrmassage utförd med sidenvantar som stimulerar utrensning i lymfsystemet och ökar cirkulationen.

Behandlingen avslutats med Abhyanga helkroppsmassage med lugna rörelser som ger djup avslappning och utförs med varm ekologisk olja.


Sammanlagd behandlingstid 90 minGarshan torrmassage - Vishesh helkroppsmassage

En uppiggande torrmassage utförd med sidenvantar som stimulerar utrensning i lymfsystemet och ökar cirkulationen.

Behandlingen avslutats med Vishesh helkroppsmassage med kraftigare tryck som kan lösa upp djupt liggande spänningar och frigöra slaggämnen på djupet. Massagen utförs med varm ekologisk olja.


Sammanlagd behandlingstid 90 minMina behandlingar


Jag finns måndag-torsdag på LEWA kroppsterapi, åtar mig även företagsmassage. För mer info finns jag tillgänglig via mail.

Copyright Katharina Thölberg 2018 @ All Rights Reserved